Takip Et

8/recent/ticker-posts

2024 Kasım Hindistan Turu



8 Kasım 2024 Cuma Gecesi, Indigo'nun 20:50 uçuşu ile Yeni Delhi'ye doğru İstanbul'un yeni havalimanından yola çıkacağız.


9 Kasım 2024 Cumartesi : Takriben Cumartesi sabah 05:15 sularında iniş yapıp vize işlemlerini tamamlayarak bizi bekleyen otobüslerimize binerek şehri gezmeye başlayacağız.

Gün içerisinde Hümayun 'un türbesi, Qutub Minar, India Gate, Lotus Tapınağı gibi daha pek çok tarihi ve ikonik mekana uğranılacak ve Hindistan'ın meşhur pazarları gezilirken sokak lezzetleri de tadılabilecek.

Konaklama Delhi'deki otelimizde

10 Kasım 2024 Pazar: Bugün Hindistan'ın otantik yüzünü görmeye başlayacağımız gün olacak. Eski kervan yolu üzerinden giderek geçmişte aynı yolu izleyen kervan ve gezginler gibi Mandawa kentinde bir mola vereceğiz.

Bikaner şehrine vardıktan sonra şehri keşfetmeye başlıyoruz. Ardından serbest zaman...

Konaklama Bikaner 'deki otelimizde

11 Kasım 2024 Pazartesi : Sabah erken saatlerde otelimizden ayrılacak ve Hindistan'ın en inanılmaz yerlerinden biri olan ve  Deşnok yerleşiminde yer alan, dünyada başka bir örneği olmayan "Fare Tapınağı'na" uğranılacak. Burada ayakkabılarınız için galoş ellerinizin için bulaşık eldiveni önermekteyiz.

Güneye doğru devam edecek yolculuğumuzda Rajastan'ın büyük ve tarihi açıdan önemli kentlerinden Jodhpur'a gideceğiz. Mavi Şehir olarak da anılan bu şehirde ilk iş olarak yüzlerce yıl ülkeyi yöneten Babürlülerin ele geçiremediği Mehrangarh Kalesi'ne uğrayacak ve kocaları ile beraber yakılan kadınların duvarlara bıraktığı el izlerinin izlerini süreceğiz.

Ardından şehir merkezine inip bölgenin en renkli ve canlı pazarlarından "Sardar Market'e" uğrayarak Hindistan'a karışacağız.

Konaklama Jodhpur'daki otelimizde. 

12 Kasım 2024 Salı : Jodhpur ile vedalaştıktan sonra Hindistan'ın en ilginç yerlerinden biri  olan ve yolumuz üzerinde kalan Om Baba yada diğer adıyla Bullet Baba Mezarına uğrayacağız. Hayalin gerçekle, masalın yaşamla iç içe olduğu ülkede bu mekanın hikayesi size ilginç gelecek belki de tüylerinizi dikeltecek.

Buradaki kısa molamızın ardından Kumbulgarh şehrinde, Ranapur'da yer alan Jaina Tapınağı'nı görmek için duracağız. Burada, Jaina inanışının tam kalbinde bu az bilinen kültürü tüm detayları ile göreceğiz, öğreneceğiz.

Günün son durağı Udaipur şehri olacak. Şehre giriş saatimize göre panoramik tur yapacağız yada gölde bir tekne turu yapacağız.

Konaklama Udaipur'daki otelimizde. 

13 Kasım 2024 Çarşamba: Eğer akşamdan tekne turunu yapamazsak tekne turumuzu yapacağız ve kısa bir serbest zamanın ardından önce  Müslümanlarca kutsal Ajmer kentine uğrayacağız. Ardından Hintlilerce kutsal sayılan Pushkar kentine gideceğiz. 

Çok tanrılı Hindu dininin aslında tüm tanrılarının türediği Brahma'nın şehri ve tapınağını gezerken şehirdeki yasakları ve yasakların nasıl delindiğini göreceğiz. İnanç ve ekonomi arasındaki savaşta ortaya çıkan durumlar ve inananlar arasında Hindistan'ın bilinmezliklerini keşfetmeye çalışacağız.

Konaklama Pushkar'daki otelimizde. 

14 Kasım 2024 Perşembe: Sabah erken saatlerde şehirden ayrılarak hemen Pembe Şehir Jaipur'un yanı başındaki Amer Kenti ve Indiana Jones filminden hatırlayacağınız kalesini görmek için yola koyulacağız.

Günü Hindistan ticaretinin kalbi sayılan Jaipur şehrinde bitireceğiz. Panoramik turun ardından şehrin çarşılarını gezmek yada tarihi yapılarını fotoğraflamak isteyenler için serbest zaman vakti. Elbetteki Hawa Mahal, Jantar Mantar, Jal Mahal gibi pek çok ikonik yapı uğrayacağımız yerler arasında...

Konaklama Jaipur'daki otelimizde. 

15 Kasım 2024 Cuma : Buradan sonra keyifli bir yolculuğun ardından önce Babür Devleti'nin kısa bir süre de olsa başkenti olmuş olan Fatihpur Sikri kentine uğrayacağız. Günümüzde turistleri saymazsak tam anlamıyla bir "hayalet kent" olan şehirde bizlere de ait izleri görüp yolumuza devam edeceğiz. 

Yolumuz günün son durağı olan Agra şehrinde son bulacak. Bu şehir Türk ve dünya tarihinin en önemli eserlerinin başında gelen abidevi "Tac Mahal'in" şehri. Bugün şehri panoramik olarak gezecek ve diğer abidevi eserleri gezebilmek için uzun bir serbest zaman vereceğiz.

İsteyenler ile beraber - eğer yapılırsa- Tac Mahal'i gece de gezeceğiz.

Konaklama Agra'daki otelimizde. 

16 Kasım 2024 Cumartesi : Güne muhteşem Tac Mahal ile başlayacağız.  Ardından Delhi 'ye yola çıkacağız ve şehrin eski merkezindeki Ulu Cami, Kızıl Kale ve etrafını saran çarşıları dolaşacağız.

Konaklama Delhi'deki otelimizde

17 Kasım 2024 Pazar : Hindistan'a veda deme zamanı... Gece geç saatlerde havalimanına doğru yola çıkıp 06.10 Indigo uçağı ile Türkiye'ye dönüşe geçeceğiz.

Takriben 10: 45 gibi İstanbul Havalimanı'na iniş yapacağız.

Tüm bu turun fiyatı 800 usd.

Ekstra tur yok. Yani sürpriz yok. Bizimle gezerken birileri bir yerlerde gezerken biz ne yapacağız derdi de yok. Sadece görmek istediğiniz yerlere girerken ödersiniz.

Fiyata Dahil olanlar
- 8 gece 3* otellerde oda + kahvaltı konaklama
- Ulaşım
- Türkçe Rehberlik

Fiyata Dahil olmayanlar
- 8 Kasım 2024 İstanbul Delhi ve 17 Kasım 2024 Delhi İstanbul uçak seferleri
- Kahvaltı hariç öğünler
- Ören yeri ve müze girişleri
- Hindistan Vizesi
- Bahşişler
- Udaipur tekne turu

Tur ile ilişkili sorularınız veya rezervasyon talepleriniz için borakula@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.








Yorum Gönder

0 Yorumlar