Takip Et

8/recent/ticker-posts

04.06.2023 Yedikule - Samatya Gezisi

Arkadaşlar selam,

Bu sefer ki rotamız bu şekilde.


11:30 'da Kazlıçeşme Marmaray durağından başlayarak Yedikule Zindanları'na gidiyoruz.

12'de rehberli tur var. Zamanında katılmıştım, gayet güzel. 1 saat sürmekte. Aşağıdaki linkten başvurursanız ücretsiz. 4 Haziran 2023 saat 12:00 'a randevu alın, girişimiz o şekilde.

https://surici.fatih.bel.tr/etkinlik/yedikule-hisari/basvuru

Buradan Sahil ve kara surlarının birleştiği Mermer Kule'ye gideceğiz. Fotoğraflık bir yer.

Buradan sahilden bir yürüyüşle balıkçı barınağı içinde garibandan bir deniz ürünleri müzesi - bence sergi kelimesi bile fazla ama niyete saygım sonsuz- var. Bir bakarız.

Tekrar içeri sokaklara girip Bizans kilise'sinden dönme İmrahor İlyas Bey Camii'ne gideceğiz. Buraya girilmiyor ama uğrayacağız.

Samatya üzerinden sahile gidip kıyıdaki Bizans duvarına ulaşacağız. Şansımı varsa üstüne çıkarız.

Buradan sonra dönüş yoluna geçtik sayılır. Hekimoğlu Ali Paşa Camii'ne geçeceğiz. Etrafta güzel yemek yerleri var. Burada zamanımıza göre atıştırırız.

Yol bizi Sümbül Efendi Camii'ne götürecek. Burası da aslında bir Bizans Dönemi kilisesi. Hikayeleri vb oldukça zengin.

Ardından surlara ulaşacağız. Silivrikapı girişinde Hadım İbrahim Paşa Camii var. Haziresindeki mezar taşları gayet meşhurdur. Buradan Silivrikapı Hipojesi'ne bir göz atar ardından surlara çıkarız.

Vakit durumuna göre buradan direkt Marmara'ya geçebileceğimiz gibi az bir yürüyüşle Balıklı Manastırı'na da uğrayabiliriz. Burası da mezar taşlarının yanı sıra son dönem Rum Ortodoks Patriklerinin mezarlığı. İlginç ve sevimli bir yer.

Yorum Gönder

0 Yorumlar